spacer.gif, 0 kB

 

"Kerst aan de Amstel" vierden we samen!

 

16-17 december 2017

 

 

Een fotoverslag van dit weekend vindt u hier:

 

Klik op bovenstaande foto voor het complete album.

 

Kerstfair zaterdagmiddag

Zaterdagmiddag 16 december 2017 organiseren wij tussen 15.00 en 19.00 uur voor het derde jaar een gezellige kerstfair in en om de Urbanuskerk in Nes aan de Amstel. Het is geen verkoopmarkt, maar voor iedereen zijn er dingen te zien en doen in Anton Pieck-kerstsfeer. Wie het leuk vindt is van harte welkom in Anton Pieck-stijl gekleed te komen, maar het is zeker geen verplichting. In verband met parkeerschaarste raden wij aan zoveel mogelijk lopend of met de fiets te komen. De entree van het terrein en de kerk is gratis, voor activiteiten en consumpties wordt een bijdrage gevraagd. Pinnen is niet mogelijk. De opbrengst van de fair komt ten goede aan het onderhoud van de prachtige glas-in-loodramen van het priesterkoor (meer informatie? Zie het kopje ‘spaardoel’). Iedereen die deze middag 25 euro doneert, of zich inschrijft als ‘vriend’ van de stichting, ontvangt bij de stand van onze stichting een leuk aandenken.
Wat kunt u verwachten tijdens de kerstfair?
Unieke expositie kazuifels.
In de kerk is tijdens Kerst aan de Amstel een unieke collectie kazuifels te zien die eigendom zijn van de Urbanuskerk. Een kazuifel is een mouwloos opperkleed dat door een priester wordt gedragen tijdens de mis. Voor diverse gelegenheden bestaan verschillende kazuifels met ieder een specifieke kleur. Zo hoort bijvoorbeeld rood bij feestdagen van de Heilige Geest, wit bij kerstmis en paars bij de vastentijd. Sommige kazuifels zijn al zeer oud maar nog steeds in fantastische staat omdat ze altijd zorgvuldig opgeborgen zijn. De gebruikte stoffen, bewerkingstechnieken en borduursels zijn prachtig. Laat deze kans dus niet aan u voorbij gaan en kom dit weekend de kazuifels bekijken.
Foto in/bij de arrenslee.
Dit jaar hebben we voor een geheel nieuwe foto-setting gekozen. De afgelopen twee jaar was het mogelijk verkleed op de foto te gaan bij de grote kerststal in de kerk, dit bleek een groot succes. Nu hebben we er voor gekozen buiten de mogelijkheid te bieden een foto te laten maken. We hebben een arrenslee gehuurd welke we op een centrale plek op het terrein plaatsen. Bezoekers kunnen tegen een vergoeding verkleed in of bij de arrenslee op de foto. U kunt hiervoor zelf winterse kleding meenemen, maar u kunt ook onze aankleding hiervoor aantrekken. De Ipad-foto wordt per email aan u verzonden. Voor een optimale foto-kwaliteit raden wij u aan uw eigen camera mee te nemen.
Kinderspeurtocht met om 18:00 uur ‘Nesmob’.
Tijdens de kerstfair kunnen kinderen, en iedereen die daar zin in heeft vanaf 15:00 uur een mini-speurtocht doen om belletjes te verzamelen. Aan het eind van deze speurtocht kan van deze belletjes, onder leiding van Angela van Schaik, een muziekinstrument worden gemaakt in de vorm van een rinkelende armband. Zorg dat je om 18:00 uur klaar bent met de armband want dan gaan we gezamenlijk bij het kerstvuur een aangeleerde jinglebel ‘Nesmob’ uitvoeren!
Kerstkoor.
Speciaal voor deze middag is er ook dit jaar door David Niemeijer een a-capella gelegenheidskoor samengesteld. Zij zullen aan het begin van het evenement buiten een aantal liederen ten gehore brengen en daarna binnen in de kerk (vanaf ongeveer 15:30 uur) in de kerk een mini-concert verzorgen. Wie kan zingen; zing mee! Kerstvuur.
Bij het inmiddels bijna traditionele kerstvuur van ‘Tarzan’ kunt u zich opwarmen en heerlijke worstenbroodjes bakken.
Kinder-glas-in-lood-knutselen.
Kinderen, maar natuurlijk ook volwassenen, kunnen glazen potjes beplakken met gekleurd papier. Met thuis een brandend waxinelichtje er in kan iedereen genieten van het eigen gemaakte kunstwerk. Dit is een initiatief van de Urbanuskerk-kinderclub onder leiding van Angela van Schie en Heleen Pronk.
Mini-kerstboom versieren.
Bij de stand van de zussen Ruizendaal kunt u een papieren mini-kerstboom versieren. Leuk voor op de tafel bij uw kerstdiner.
Verheggen Fleur.
Dit jaar is Rinus Verheggen aanwezig met een stand op onze kerstfair. Verheggen Fleur heeft extra decoraties in de kerk en op het terrein verzorgd. Wij zijn Rinus en Coby Verheggen erg dankbaar voor de aankleding die zij al jarenlang verzorgen voor de kerk en de diverse evenementen.
Kerstwerkstukken van Sluis-Zicht.
De bewoners van wooncentrum Sluis-Zicht hebben ook nu met veel enthousiasme kerst-produkten gemaakt om te verkopen. Daarnaast houden zij ook dit jaar een loterij. Wees er op tijd bij, want de verkoop bleek de afgelopen twee jaar snel te gaan.
Wijnbar van de Wijnschuur.
Bij de stand van de Wijnschuur, voor deze gelegenheid opnieuw bemand door John Fontijn en Joop Sibum, kunt u heerlijke wijnen van de Wijnschuur uitproberen. Vanwege de grote drukte in de winkel kunnen er bij de stand geen flessen wijn gekocht worden, daarvoor kunt u nog wel deze middag bij de Wijnschuur langsgaan. Divers meubilair, een tent en vuurkorven heeft De Wijnschuur aan ons ter beschikking gesteld voor deze middag.
Cupcakes versieren.
Voor de zoete honger kan een ieder cupcakes van Jasmijn, Ilse en Sanne versieren (en natuurlijk opeten).
Appels proeven van Firma Ruizendaal.
Bij de stand van Firma Ruizendaal kunt u hun verschillende rassen appels proeven. Speciaal voor deze middag maken zij alcoholvrije appelglüh. Overheerlijke ambachtelijke gemaakte chutney, div jamsoorten, truffelmayonaise, stoofpeertjes en div smaken dubbelsap zijn verkrijgbaar.
Wagyu-burger van de golfkar.
Wagyu is een van oorsprong Japans runderras dat bekend is vanwege het zeer exclusieve en smaakvolle rundvlees. Tijdens de kerstfair worden de Wagyu-burgers door Peter Lanting gebakken op de golfkar van Golfsociëteit De Lage Vuursche. Een beetje truffelsaus erbij…….. heerlijk!
Erwtensoep.
Kent u de erwtensoep van familie Fontijn nog niet? Kom een lekkere bak snert met worst eten bij An en Maurice Fontijn.
Warme chocolademelk en glühwein.
Om op te warmen is warme chocolademelk en gluhwein verkrijgbaar, natuurlijk ook dit jaar onder leiding van Eef Baar.
EHBO.
Nesser EHBO-vereniging Sint Veronica is aanwezig voor het geval er onverhoopt iets mis gaat. Iets waar we niet vanuit gaan, maar veiligheid gaat natuurlijk voor alles.
Toiletten.
Vóór de pastorie, vlak bij de weg, staat een toiletwagen waar eenieder van gebruik kan maken. De toiletten bij de Scouting zijn ook geopend.

Kerstconcert zondagmiddag

Op zondagmiddag 17 december organiseren wij een groots kerstconcert in de Urbanuskerk om 14:15 uur. Voor de derde keer op rij (en de laatste keer, kom dus kijken en luisteren!) komen de Limburgse muzikanten van harmonieorkest Sint Aemiliaan met een grote touringcar naar Nes aan de Amstel. Bekende kerstliederen en medleys in prachtige arrangementen zullen ten gehore worden gebracht. Bij de eerste klanken komt u gelijk in de kerstsfeer. Het 65-man sterke orkest Sint Aemiliaan heeft een middagvullend programma ingestudeerd, ondersteund door een groep koperblazers en diverse zangers waaronder ‘onze’ Peter Overdijk.
Het concert zal onderbroken worden door een pauze, zodat een ieder tussendoor de keel kan smeren met warme chocolademelk of glühwein. En na afloop blijven we natuurlijk gezellig nagenieten met elkaar. Dan is het ook nog mogelijk uitgebreid de expositie van de unieke collectie kazuifels te bewonderen (zie tekst hier boven bij de kerstfair). Hiermee sluiten we het evenement Kerst aan de Amstel op passende wijze af.
Concert aanvang 14:15 uur. Prijs 10.00 euro per persoon (kinderen gratis). Pinnen is niet mogelijk. Wij raden u aan in verband met parkeerschaarste zo veel mogelijk lopend of per fiets te komen. Dit concert is mede mogelijk gemaakt door Hof Hoorneman Bankiers.

Tot slot:
Er werken veel vrijwilligers en diverse bedrijven mee aan de voorbereiding en uitvoering van Kerst aan de Amstel. Te veel om iedereen hier persoonlijk te benoemen. Wij danken alle medewerkers voor hun inzet en bijdragen in wat voor vorm dan ook!

Peter Overdijk, Yvonne Seebregts en Monique de Bruin