spacer.gif, 0 kB


Actualiteiten:

Nieuwjaarsconcert Senioren Orkest Amstelland

Op zondagmiddag 15 januari 2017 beleefden we voor het vierde achtereenvolgende jaar het nieuwjaarsconcert van het Seniorenorkest Amstelland in de Urbanuskerk. Maar liefst 55 muzikanten speelden onder leiding van dirigent Renι Schumacher en met zang van tenor Walther Deubel een aantrekkelijk programma:
• Kings of Brass – Darrol Barry
• Out of Africa – John Barry/arr. J. de Meij
• E Lucevan le Stelle – Giacomo Puccini/arr. J. Dubois met zang van Walther Deubel
• Trois Dances – khachaturian/arr. Ardenois
• New World Melody – Antonin Dvorak/arr. W. Hautvast
• Four Contrasts for Wind (delen 3 & 4) – Trevor J. Ford
• Quiet Song – Lorenzo Pusceddu • Hallelujah – Leonard Cohen/arr. F. Bernaerts met zang van Walther Deubel
• The Lion King – Elton John & Hans Zimmer/arr. Hans v.d. Heide
• Happy New Year – B. Anderson & B. Ulvacus/arr. F. Bernaerts met zang van Walther Deubel

Het concert werd gepresenteerd door Ria v.d. Heide-Leereveld en werd zeer gewaardeerd door de 185 bezoekers. Na afloop deed men zich, in een gezellige sfeer, tegoed aan glόhwein, koffie en thee. De giften van de bezoekers van het gratis concert komen ten goede aan ons huidige spaardoel; het onderhoud aan de prachtige glas-in-loodramen van de mariakapel.

Voor een compleet foto-verslag: klik hier.

Monumentendag

Zondagmiddag 13 september is de Urbanuskerk geopend vanwege
Open Monumentendag. U kunt de kerk bezichtigen en er is ook de mogelijkheid de kerktoren te beklimmen. Het beklimmen van de toren is op eigen risico en niet geschikt voor kinderen onder de 1.20m lengte en alleen voor goede klimmers (ladder). Vanaf de toren heeft u een prachtig uitzicht over het polderlandschap rondom Nes aan de Amstel. Voor kinderen is er een puzzeltocht beschikbaar (zoektocht naar dierenafbeeldingen). U bent van harte welkom!

 

Amstellanddag 2015 succes

Amstellanddag 2015 was een succes.; bijna 200 mensen bezochten onze Urbanuskerk op zondagmiddag 7 juni jl. Het mooie weer en de mogelijkheid de kerktoren te beklimmen lokten veel mensen naar Nes.
Vanwege het thema van deze Amstellanddag (activiteiten voor kinderen) hadden we een speciale puzzeltocht door de kerk gemaakt. Deze bleek erg aan te slaan bij de jeugd. De kinderen gingen enthousiast op zoek naar de dieren-afbeeldingen op het tegelwerk in de kerk.
Voor de volwassenen waren er rondleidingen en werd ook met regelmaat het orgel bespeeld. Maar de grootste publiekstrekker was zoals verwacht het beklimmen van de kerktoren. Maar liefst 143 mensen hadden de moed om via trappen en ladder naar boven te gaan om van het uitzicht op het Amstelland te kunnen genieten.

Met dank aan alle vrijwilligers verliep de dag soepel en gezellig. Volgend jaar doen we zeker weer mee aan Amstellanddag.