spacer.gif, 0 kB


Monumentendag 2017: kerk bezichtigen en toren klimmen in Nes

Open Monumentendag
Thema ‘Boeren, burgers en buitenlui’
zondag 10 september 11:00 – 17:00 uur

De deuren van de Urbanuskerk in Nes aan de Amstel staan op de zondag in het Open Monumenten-weekend open voor bezichtiging en kerktoren-beklimming.

Bent u ook altijd langs deze grote monumentale kerk aan de Amstel gereden of gefietst en nog nooit binnen geweest? Dit is uw kans! Dit rijksmonument is nog geheel in originele staat en ruim 125 jaar geleden gebouwd door architect Jos Cuypers. De kerk bevat veel bijzondere ongeschonden artdeco-elementen, waaronder unieke tegeltableaus met vele lelies en rozen en kruiswegtableaus. In de kerk is deze zondag extra aandacht voor de Mariakapel.
Het is deze dag ook mogelijk de kerktoren te beklimmen. Dit is een unieke en onvergetelijke ervaring vanwege de bijzondere klim naar boven met tot slot het geweldige uitzicht over de polders rondom Nes aan de Amstel.
Kerktorenklimmen is niet geschikt voor kinderen onder de 1.20m lengte en alleen mogelijk voor goede klimmers (ladder). Aan te raden is stevig schoeisel te dragen (geen slippers). De kerk is tijdens gratis toegankelijk. Voor het kerktoren-klimmen zijn de kosten 2 euro per persoon.
U bent van harte welkom en neem gerust uw fotocamera mee!