spacer.gif, 0 kB

Als gevolg van de coronasituatie hebben we besloten dat we op 12 en 13 december 2020 geen Kerst aan de Amstel kunnen vieren zoals we dat de afgelopen 5 jaar hebben gedaan. Helaas, want we hadden er alweer zin in; op zaterdag de gezellige dorpskerstfair en op zondag het kerstconcert met de Amsterdamse Tramharmonie. We gaan er echter vanuit dat we in december 2021 de zesde editie van Kerst aan de Amstel kunnen organiseren.

 

 

Ons eerste lustrum Kerst aan de Amstel op
14 en 15 december 2019 is bijzonder goed verlopen.

Hier onder vindt u de foto's.


En onder de foto's staat het verslag van dit bijzondere weekend.

Klik op bovenstaande foto voor het complete album.

 

Kerstfair zaterdagmiddag

Ondanks de regen zaterdagnamiddag zijn toch veel mensen naar de kerstfair in Anton Pieck-stijl gekomen voor de gezellig sfeer. Wat viel er te beleven:
Expositie gebrandschilderd glas.
In de kerk is tijdens Kerst aan de Amstel een expositie over gebrandschilderd glas, met medewerking van Glasatelier Hagemeier, te bezichtigen. Dit atelier heeft al verschillende restauratie-opdrachten voor onze Urbanuskerk uitgevoerd.
Foto bij de grote kerststal.
De kerk beschikt over een enorme fraaie kerststal met een oude kerstgroep die ieder jaar weer wordt opgebouwd door een groep vrijwilligers. Gecompleteerd met echte kerstbomen is het een sfeervol geheel. Bezoekers konden verkleed bij de kerststal op de foto wat geweldige portretten opleverde. Leontien Ruizendaal en Lisa Straathof toverden iedereen vakkundig om tot een bij de kerststal passend personage. Mindy Qin maakte de foto’s die iedereen direct per email toegezonden kreeg.
Reuzen-Urbanuspuzzel.
De Reuzen-Urbanuspuzzel van de Vrienden Urbanuskerk Nes met afbeelding van een van de glas-in-loodramen van het priesterkoor kon keer op keer gemaakt worden. De opbrengsten van dit weekend Kerst aan de Amstel komen overigens geheel ten goede aan de toekomstige opknapbeurt van deze ramen.
Kerstvuur.
Bij het inmiddels bijna traditionele kerstvuur van ‘Tarzan’ kon iedereen zich opwarmen en onder de deskundige begeleiding van Frans en Marijke heerlijke worstenbroodjes bakken.
Rad van avontuur.
Het Rad van avontuur draaide onder leiding van Peter Overdijk rond. Er waren veel mooie en lekkere kerst-prijzen ter beschikking gesteld door parochianen.
Kerstwerkstukken van Sluis-Zicht.
De bewoners van wooncentrum Sluis-Zicht hadden ook nu met veel enthousiasme kerst-producten gemaakt om te verkopen. Hun mini-rad van avontuur leverde ook leuke prijsjes op.
Wijnbar van de Wijnschuur.

Bij de wijnbar, voor deze gelegenheid opnieuw bemand door John Fontijn en Joop Sibum, konden wijnliefhebbers heerlijke wijnen van de Wijnschuur uitproberen. Wij danken de Wijnschuur voor het meubilair en tenten die ze aan ons ter beschikking gesteld voor deze middag.
Pannenkoeken versieren.
Voor de zoete honger kon een heerlijke pannenkoek in kerststijl gedecoreerd worden (en daarna natuurlijk direct opeten!).
Hotdogs.
Bij Barbara en Mara kon men voor de hartige trek ook terecht voor een broodje hotdog met zuurkool.
Kerstknutselen.
De Waverveense Creabea’s Joke Ruizendaal en Gerrie van Gasteren hielpen bij het maken van een schattige kerstengel of andere decoratie. Gerrie verkocht daarbij ook nog door zus Leontien gemaakte (telefoon)tasjes.
Appels proeven van Firma Ruizendaal.
Eigen geteelde appels en (stoof)peren waren bij de stand van Firma Ruizendaal verkrijgbaar. Ook voor kerststukjes kon u bij Elly Ruizendaal en Mariëlle Veerhuis terecht.
Broodje hamburger.
Wie houdt er niet van een broodje hamburger? Tijdens de kerstfair serveerde Peter Lanting van Golfsociëteit De Lage Vuursche met Gerdi van Dongen heerlijke hamburgers.
Erwtensoep.
De erwtensoep van familie Fontijn is door Kerst aan de Amstel beroemd in heel Nes en omstreken geworden. Dit jaar waren An en Pauline de soepserveerders. De 30 liter soep ging schoon op!
Vegetarische loempia.
Speciaal voor deze Kerst aan de Amstel maakte Sampong Markwat overheerlijke vegetarische loempia’s. Als ingrediënt was de zelf geteelde prei van Gijs Honselaar (Zwarte Kat) toegevoegd. Met recht een lokale lekkernij dus welke ook totaal uitverkocht raakte.
Warme chocolademelk en glühwein.
Om op te warmen was warme chocolademelk en glühwein verkrijgbaar in de kraam bij Eef Baar, Nely Plooy en Margaret Timmermans.
Verheggen kerstverkoop.
Zoals iedere Nesser weet is Verheggen Fleur gestopt met het bloemenbedrijf in Nes. Maar buren Rinus en Coby wilden ook nu graag hun bijdrage leveren aan de kerstfair door verkoop van kerstartikelen, dochter Cilia hielp daar daarbij. Rinus en Coby Verheggen hebben de parochie altijd ruimhartig gesteund door sponsoring van veel bloemwerk en kerstbomen. Dit jaar sponsoren zij de kerstbomen bij de kerststal in de kerk. Hartelijk dank daarvoor!
Zomerbloemenpluktuin.
De Zomerbloemenpluktuin is ook in de winter actief en daarom present op onze kerstfair. De kraam was gevuld met mooie kerststukken. Helaas kon Annemarie Fontijn zelf niet aanwezig zijn, maar Rianne Fontijn en Gert Lutke Schipholt vormden het verkoopteam.
EHBO.
Nesser EHBO-vereniging Sint Veronica was aanwezig voor het geval er onverhoopt iets mis zou gaan. Gelukkig is alles prima verlopen en heeft EHBO-er Jan Kamminga geen pleisters hoeven plakken waardoor hij prima kon helpen bij het vuur van Tarzan.
Scouting.
Wij zijn altijd erg blij dat de scouting het Welpenhol ter beschikking stelt voor toiletgebruik en stroomvoorziening. Ook banken en tafels van de Jonge Woudlopers mogen we gebruiken. Buren bedankt hiervoor!

Opbouwteam.
Het spreekt voor zich dat de kerstfair alleen kon plaatsvinden met behulp van een team vrijwilligers voor opbouw en hand en spandiensten. Allen bedankt voor de hulp!

Kerstconcert zondagmiddag

Dit jaar hadden we voor het kerstconcert de Amsterdamse Tramharmonie uitgenodigd. In de vooraf gaande weken was het orkest al tweemaal naar Nes aan de Amstel afgereisd om te oefenen in de kerk. De 45 muzikanten van dit geweldige harmonie-orkest speelden, onder leiding van dirigent Jacco Nefs, een erg mooi kerstconcert. Peter Overdijk verzorgde bij diverse nummers de zang en alle aanwezigen konden maar liefst 7 kerstliederen naar hartenlust meezingen.
Tijdens de pauze en na afloop kon iedereen de keel smeren met warme chocolademelk en glühwein. Niet alleen wij zijn erg enthousiast over het concert, de Amsterdamse Tramharmonie was zelf zeer te spreken over onze unieke locatie met zeer goede akoestiek en fijne ontvangst en verzorging in de pastorie.

 

 

Kerst aan de Amstel 2018 vierden we samen!

 

Ons vierde Kerst aan de Amstel-weekend op 15 en 16 december jl. is ook deze keer zeer goed verlopen. Dit ondanks het zeer koude weer met wind tijdens de kerstfair. Toch zijn er veel mensen gekomen voor de gezellig sfeer met veel activiteiten om te doen en te genieten van de koek en zopie. In de kerk hebben veel kinderen en volwassenen zich verkleed als engel of andere personage bij de kerststal en dat leverde mooie plaatjes op. Daarnaast was het hele weekend de expositie kerkelijk textiel en decoratie uit de collectie van de kerk te bewonderen.
Op zondag werden we ‘s-morgens verrast door sneeuw en dat heeft jammer genoeg minder bezoekers voor het kerstconcert opgeleverd. Toch was het een prachtig concert van het blazersensemble Zuiderwind uit Limburg. Voor de pauze genoten we van de Notenkraker en na de pauze konden de aanwezigen kerstliederen meezingen.
De opbrengst van Kerst aan de Amstel komt ook dit jaar geheel ten goede aan ons spaardoel: onderhoud van de muren en glas-in-loodramen van het priesterkoor. Bij deze bedanken we alle bezoekers voor hun komst en vooral onze vrijwilligers en plaatselijke ondernemers zonder wie we dit weekend nooit hadden kunnen realiseren! De uitgebreidere inhoud van de kerstfair en het kerstconcert kunt u lezen onder de fotoreportage. (de "oude" reportage van 2017 staat helemaal onderaan deze pagina.)


Een fotoverslag van het weekend van 15 en 16 december 2018 vindt u hier:

 

Klik op bovenstaande foto voor het complete album.