spacer.gif, 0 kB

Open Monumentendag 2021: zondag 12 september 11:00 - 16:30

 

Open Monumentendag, Thema ‘Mijn monument is jouw monument’

De deuren van de Urbanuskerk in Nes aan de Amstel stonden op de zondag in het Open Monumenten-weekend open. Bent u ook altijd langs deze grote monumentale kerk aan de Amstel gereden of gefietst en nog nooit binnen geweest? Dit is uw kans! Dit rijksmonument is nog geheel in originele staat en ruim 130 jaar geleden gebouwd door architect Jos Cuypers. De kerk bevat veel bijzondere ongeschonden art nouveau-elementen, waaronder unieke tegeltableaus met vele lelies en rozen en kruiswegtableaus.

• Op verzoek herhalen we de QR-code-looproute 2020 met informatieve teksten. Er zijn ook speciale qr-codes voor kinderen. Vergeet uw mobiele telefoon met ‘oortjes’/headset niet.
• Bekijk de eenmalige foto-expositie van Koen Boelrijk (u weet wel: van de geweldige supermaanfoto). Van de foto’s die u bij Koen bestelt gaat 10% naar de Vrienden Urbanus.
• Bij mooi weer is het terras bij de oude keuken achter de pastorie geopend voor een drankje en lekkers wat ouderwets wordt geserveerd door onze Saartjes.
• Vanwege de 1,5 meter afstandsbeperking is het helaas niet mogelijk de toren te beklimmen.

Onze Urbanuskerk is een rijksmonument en gebouwd onder leiding van architect Joseph Cuypers. Op www.vanhellenberghubar.org staat sinds kort een artikel met foto’s over de Urbanuskerk in Nes en is veel extra informatie over Joseph Cuypers te lezen. Een aanrader voor liefhebbers!

Onderstaand een fotoverslag van deze dag.