NIEUWS NIEUWS NIEUWS NIEUWS NIEUWS NIEUWS

Kerstconcert Amsterdamse Tramharmonie uitgesteld

We hadden ons er zo op verheugd om dit jaar met een volle bak mee te zingen met dat fantastische orkest, waar we zulke goede herinneringen aan bewaren… Helaas hebben we het moeten cancellen. De verscherpte coronamaatregelen maken het ons bijzonder lastig, zo niet onmogelijk om die sfeer te krijgen die wij voor ogen hebben. Door de anderhalve meter afstandsregel kunnen we niet het gehele orkest een plaats geven op het altaar. Onze ervaring met een klein gezelschap is dat het niet het beoogde effect krijgt. Ook het placeren van de gasten, toiletbezoek en het verstrekken  van drankjes in de pauze zouden het te gecompliceerd maken. Daarom hebben we moeten beslissen het concert uit te stellen tot 2022. Heel jammer, maar we verheugen ons op de tijd dat we er weer van kunnen genieten

VEILING LIVE

 

Ga snel naar de veilingsite via de knop hiernaast! Veel plezier!!!!

 

 

 

 

Prachtig resultaat Rabo Club Support Aktie!

 

Dankbaar en supertrots vanwege de geweldige respons van onze vrienden mocht onze penningmeester Monique de Bruin zaterdag  6 november uit handen van Ugur Pekdemir , directievoorzitter Rabobank Amstel en Vecht, een cheque in ontvangst nemen. Niet minder dan 114 leden van deze bank hebben op ons gestemd en daadoor zijn we op de 6e plaats van alle 87 deelnemers geëindigd!! En maar liefst een bedrag van €2413, 72 is er “bij elkaar gestemd”. Een meer dan welkome bijdrage aan ons spaardoel: de restauratie van de ramen in het priesterkoor. Dank aan allen die de moeite hebben genomen hun stem uit te brengen op ons. We hopen ook volgend jaar weer op hun support te mogen rekenen!

Kaarten Urbanuskerk

 

In samenwerking met fotograaf Koen Boelrijk bieden wij een set van 5 schitterende fotokaarten aan voor €10 . Koen heeft de kerk  in verschillende settings op majestueuze wijze weten vast te leggen. Als bonus krijg je ook nog een prachtige bedankkaart waarop de kerk staat tegen de achtergrond van de bloedmaan. De set is te bestellen via penningmeester@vriendenurbanuskerknes.nl  

Kerstveiling

Vanwege het enorme succes van afgelopen jaar gaan ook dit jaar weer een veiling houden. Hiermee willen we natuurlijk zoveel mogelijk geld bij elkaar brengen voor de instandhouding van ons monument, maar ook willen we bijzondere momenten voor en tussen mensen creëren. 

Wij hopen dat er zoveel mogelijk originele kavels beschikbaar worden gesteld waarin mensen hun eigen talenten inzetten om een bijdrage hieraan te leveren.

Dit kun je doen via projecten@vriendenurbanuskerknes.nl

En natuurlijk hebben we ook enthousiaste bieders nodig. Dus ga lekker los!!!

Meer informatie vind je bij Activiteiten 

of via de knop hieronder:

Vernieuwde website

Onze website die al weer zo’n 10 jaar oud was, was nodig aan vernieuwing toe. Onder toezicht van Agnes Blokker hebben we zelf een site gebouwd die weer een tijdje meekan, waar we zelf eenvoudig wijzigingen kunnen aanbrengen en die op alle devices goed te lezen is. Onze emailadressen zijn ook veranderd. Deze zijn o.a. te vinden onder contact. Ga lekker een beetje rondneuzen! Wij wensen je veel plezier met lezen en kijken.

Kerkenvisie Amstelveen besproken in gemeenteraad

 

Het parochieteam van de Sint Urbanuskerk in Nes heeft meegewerkt aan de Kerkenvisie Amstelveen. Deze visie is van belang voor het behoud van het religieus en cultureel erfgoed. Voor een toelichting zie:https://www.youtube.com/watch?v=3Z9bmUFcuP8

Spaar mee voor het goede doel

 

Het is nog steeds mogelijk om te sparen bij Jos van den Berg- Albert Heijn in Uithoorn. Doe mee, want alle kleine beetjes helpen!!!

STEM OP ONS!! STEM OP ONS!! STEM OP ONS!!STEM OP ONS!! STEM OP ONS!! STEM OP ONS!!

 

De Rabobank investeert jaarlijks een deel van de winst in maatschappelijke bestedingsdoelen van verenigingen en stichtingen. Ook dit jaar doen wij als stichting Vrienden van de Urbanuskerk mee aan Rabo ClubSupport. Wij hopen op net zo’n ongelooflijk mooie bijdrage voor het huidige onderhoud aan het glas-in-lood van het priesterkoor als in 2020: 2.116,88 euro! Dat lukt echter alleen als leden van Rabobank Amstel en Vecht hun stem op ons doel uitbrengen. Iedere rekeninghouder van de Rabobank kan zonder kosten ook makkelijk lid worden.

Van 4 tot 25 oktober kunnen kan gestemd worden. Helpt u mee?

Zie voor meer informatie en om te stemmen de Rabobank-app of website (www.rabobank.nl/clubsupport)

Open Monumentendag 2021

Open Monumentendag op 12 september jl. was een groot succes. Speciaal voor deze gelegenheid was er een prachtige foto-expositie van Koen Boelrijk. De schitterende foto’s van onze eigen Urbanuskerk en Nes aan de Amstel konden rekenen op een grote belangstelling van de bezoekers. Velen kunnen nu hun interieur verfraaien met hun aankoop. We kunnen trots zijn met zo’n talent in ons dorp! Voor meer impressies kunt u terecht op de website van Koen Boelrijk: www.koenboelrijkphoto.com

Bezoekers konden daarnaast met behulp van QR-codes informatieve geluidsfragmenten over de bezienswaardigheden in de kerk beluisteren. Daar werd eveneens enthousiast veelvuldig gebruik van gemaakt.

Dankzij het mooie weer kon Saartjes terras bij de oude keuken in de pastorie wederom geopend worden. Saartje en haar brigade stonden. Klaar om de bezoekers gastvrij te ontvangen. De geserveerde cake met aardbeien en slagroom vonden gretig aftrek.

Bedankt alle vrijwilligers en bezoekers die deze dag tot een groot succes hebben gemaakt!

Voor een impressie van deze memorabele dag: zie Activiteiten