NIEUWS NIEUWS NIEUWS NIEUWS NIEUWS NIEUWS

RABO Club Support

GAAN WE HET SUCCES VAN VORIG JAAR EVENAREN?

HELp MEE EN BRENG JE STEM UIT!!!

Voor de derde maal doen wij mee aan Rabo ClubSupport. De voorgaande edities heeft ons dat hele mooie bedragen opgeleverd die besteed zijn aan het groot onderhoud van het priesterkoor (in 2020 2.116,88 euro en in 2021 2.413,72 euro). Wij sparen nu voor groot onderhoud aan het glas-in-lood van de Martelaren van Gorkum (zuidgevel).

Van maandag 5 september tot en met dinsdag 27 september gaat de digitale stembus voor leden van Rabobank Amstel en Vecht open. Help je mee om ons ook dit jaar aan een mooi sponsorbedrag te helpen?

Iedere rekeninghouder van de Rabobank Amstel en Vecht kan zonder kosten makkelijk lid worden. Zie voor meer informatie en om te stemmen uw Rabobank-app of website van de Rabobank.

o, ja….vergeet niet je vrienden, familie, buren en iedereen die je kent en ook een rekening heeft bij RABObank Amstel en Vecht te vragen of ze ook willen helpen!

Zondag 11 september 2022 Open Monumentendag

Je bent van harte uitgenodigd voor een bezoek aan onze Urbanuskerk op Open Monumenten(zon)dag van 11:00 tot 17:00 uur.

Naast bezichtiging van de kerk is het mogelijk de kerktoren te beklimmen (minimaal 1,20 mt lengte en zorg voor stevige schoenen, 2 euro pp, max 5 euro per gezin).

 

Voor vele bezoekers is het een jaarlijks uitje, maar ook ieder jaar mogen we weer mensen ontmoeten die voor het eerst kennismaken met de Urbanus. Of je nou een frequente bezoeker bent of voor het eerst komt, je wordt overladen met de schoonheid van ons monument. En je raakt nooit uitgekeken.

 

Vrijwilligers zijn aanwezig om de bezoekers te ontvangen en te voorzien van informatie over het monument en de stichting.

 

Bij mooi weer is Saartjes terras bij de oude historische keuken in de pastorie geopend.  Het is natuurlijk heerlijk om even bij te komen met een kopje koffie of thee en wat lekkers erbij, maar vergeet  niet ook even om de deur te kijken in de keuken, waar je de sfeer van lang vervlogen tijden kunt opsnuiven.

TORENKLIMMEN GROEP 8

Dinsdag 12 juli was er weer de jaarlijkse traditie van het torenklimmen door groep 8 van de Zwaluw. Marc van Lammeren heeft met behulp van vrijwilligers het evenement geleid. Helemaal bovenin konden de schoolverlaters van groep 8 een blik werpen naar de Zwaluw en vast uitkijken naar de nieuwe school. De traditie die ooit door meester Baas werd geïntroduceerd kon weer rekenen op een enthousiaste groep klimmers. En natuurlijk waren daar de nodige vragen, die door Marc werden beantwoord. Na afloop van de klimprestatie was er natuurlijk het fotomoment en werd het deelname certificaat overhandigd. Wij wensen alle kinderen van groep 8 een hele fijne tijd toe op de volgende school. En kom nog eens terug in de Urbanus!

AMSTELLANDDAG 2022: DUBBELGENIETEN NA 2 JAAR!

We waren er allemaal hard aan toe: een ouderwets gezellige Amstellanddag. En wat heerlijk dat onze wens waarheid werd. Het mooie fietsweer bracht veel belangstellenden op pad naar onze Urbanuskerk. Velen betraden voor het eerst het indrukwekkende monument, maar er waren ook oude bekenden, die gewoon weer even de bijzondere atmosfeer wilden beleven. Door het schitterende weer was het torenklimmen speciaal in trek. De “Ohhss en Ahhs” waren niet van de lucht. 

Het terras bij Saartjes keuken kon ook op de nodige belangstelling rekenen. De cake met zomerzoete aardbeien  was schoon uitverkocht! 

En de vele giften die we mochten ontvangen van bezoekers waren uiteraard ook meer dan welkom. 

Het is onmogelijk om een dierbaar evenement als Amstellanddag tot stand te brengen zonder de bereidwilligheid en sponsoring van onze trouwe kring van vrijwilligers. Zij hebben deze dag tot een succes gemaakt en daarvoor zijn we hen enorm dankbaar.

 

AMSTELLANDDAG 2022

Natuurlijk doen wij, samen met het parochieteam, mee met Amstellanddag. Deze dag is opgezet door Stichting Beschermers Amstelland en in totaal openen 56 locaties de deuren waarvan maar liefst 7 in Nes aan de Amstel! Erg leuk om een fietstocht te maken en diverse locaties te bezoeken.

Na ruim 2 jaar is het voor het eerst weer mogelijk de kerktoren te beklimmen een belevenis op zich, met als toetje een fenomenaal uitzicht over Amstelland! Zorg voor goed schoeisel en klimmers moeten minimaal 1,20 lang zijn. Kosten; 2 euro pp, per gezin maximaal 5 euro. Verder is de kerk uitgebreid te bezichtigen en bent u van harte welkom op het terras bij de Saartje keuken voor een drankje en overheerlijke cake met verse aardbeien en slagroom. Onze Saartjes laten de historische keuken natuurlijk graag zien. De ansichtkaartenset met prachtige foto’s van Koen Boelrijk is voor 10 euro verkrijgbaar.

Kom dus gezellig langs, we zien u graag!

Voor meer info over Amstellanddag 2022 : http://www.beschermersamstelland.nl

Voor een audiotour kun je de onderstaande QR code scannen

FANTASTISCH RESULTAAT KERSTVEILING

Gisterenmiddag was het sluitstuk van onze kerstveiling. Velen zijn naar de kerk gekomen om hun kavels, amaryllissen en kerstpakketten  op te halen. De kerstgroep en de schitterend versierde kerk werden uitgebreid  bewonderd en ondertussen genoot men van chocolademelk en glühwein.  

Er werd ook veel met elkaar gesproken over de veiling. De spanning van het bieden, de teksten op de veilingpagina, de lol van het uitdagen. En de vloedgolf aan biedingen om 20.59 uur!!! Ja, en natuurlijk de teleurstelling als er een kavel aan je neus voorbijging…. Het hoort allemaal bij het spel. 
Dit alles heeft evenwel geleid tot een prachtig resultaat : 14.500 € !!!!!!!!
 
Als bestuur van de Stichting Vrienden van de Urbanuskerk zijn we allen die bijgedragen hebben aan deze veiling enorm dankbaar. We hebben gezamenlijk een geweldige prestatie geleverd. Het is tekenend voor de gulheid, de positieve spirit en de bereidwilligheid  van de nessers en  Vrienden van de Urbanuskerk waardoor we in staat zijn om als stichting onze doelen te behalen. 
Het werk aan een monument is nooit klaar. We hopen dat we ook in de toekomst de handen ineen kunnen slaan om de benodigde financiële middelen bij elkaar te krijgen, opdat ook toekomstige generaties van onze Sint Urbanus kunnen genieten. 
 
Nogmaals hartelijk dank voor je bijdrage en hopelijk tot gauw!!
 
Vincent Blom, Marc van Lammeren, Monique de Bruin en Peter Overdijk
 
 
PS
Graag informeren we je over onze doelen en evenementen. Als je onze nieuwsbrief wilt ontvangen kun je dat aangeven via penningmeester@vriendenurbanuskerknes.nl
 

ZATERDAG 18 DECEMBER IS HET ZOVER

Wij nodigen allen uit  die een kerstpakket of amaryllissen hebben besteld om zaterdag 18 december tussen 14 en  17 uur  in de kerk hun bestelling op te halen. Ook geven we aan  de hoogste bieders de respectievelijke kavels uit.

Bieden kan nog tot  17 december 21 uur!

Betaling kan in cash of met je telefoon.

Uiteraard zijn ook de  mensen die gewoon even de kerstgroep willen bewonderen in de Mariakapel van harte welkom.

I.v.m. COVID19 gelden een aantal regels:

Blijf thuis bij klachten die op COVID19 kunnen duiden.

Voor het betreden van de kerk dien je een mondmasker te dragen. Je moet de anderhalve meter afstand maatregel  in acht nemen.

Wij zullen zorgen voor ventilatie, wat in de praktijk betekent dat het behoorlijk koud kan zijn in de kerk. Kleed je dus goed aan.

Met dank aan de  Dorpsraad kunnen we onze gasten voorzien van glühwein en chocolademelk  Frans zorgt  weer voor een gezellig vuurtje.

We hopen je aanstaande zaterdag te mogen begroeten in onze Urbanuskerk!!

Nieuwe kavels ingebracht!

Er worden doorlopend nieuwe kavels ter veiling aangeboden. Stuk voor stuk prachtige kavels. Het bieden op de kavels loopt ook al lekker. Bieden kan tot 17 december 2021 21 uur. Je bod moet dus echt om 20.59 uur binnen zijn. 

Ga maar snel kijken op de veilingpagina en geniet van het bieden!

Kerstconcert Amsterdamse Tramharmonie uitgesteld

We hadden ons er zo op verheugd om dit jaar met een volle bak mee te zingen met dat fantastische orkest, waar we zulke goede herinneringen aan bewaren… Helaas hebben we het moeten cancellen. De verscherpte coronamaatregelen maken het ons bijzonder lastig, zo niet onmogelijk om die sfeer te krijgen die wij voor ogen hebben. Door de anderhalve meter afstandsregel kunnen we niet het gehele orkest een plaats geven op het altaar. Onze ervaring met een klein gezelschap is dat het niet het beoogde effect krijgt. Ook het placeren van de gasten, toiletbezoek en het verstrekken  van drankjes in de pauze zouden het te gecompliceerd maken. Daarom hebben we moeten beslissen het concert uit te stellen tot 2022. Heel jammer, maar we verheugen ons op de tijd dat we er weer van kunnen genieten

Prachtig resultaat Rabo Club Support Aktie!

 

Dankbaar en supertrots vanwege de geweldige respons van onze vrienden mocht onze penningmeester Monique de Bruin zaterdag  6 november uit handen van Ugur Pekdemir , directievoorzitter Rabobank Amstel en Vecht, een cheque in ontvangst nemen. Niet minder dan 114 leden van deze bank hebben op ons gestemd en daadoor zijn we op de 6e plaats van alle 87 deelnemers geëindigd!! En maar liefst een bedrag van €2413, 72 is er “bij elkaar gestemd”. Een meer dan welkome bijdrage aan ons spaardoel: de restauratie van de ramen in het priesterkoor. Dank aan allen die de moeite hebben genomen hun stem uit te brengen op ons. We hopen ook volgend jaar weer op hun support te mogen rekenen!

Kaarten Urbanuskerk

 

In samenwerking met fotograaf Koen Boelrijk bieden wij een set van 5 schitterende fotokaarten aan voor €10 . Koen heeft de kerk  in verschillende settings op majestueuze wijze weten vast te leggen. Als bonus krijg je ook nog een prachtige bedankkaart waarop de kerk staat tegen de achtergrond van de bloedmaan. De set is te bestellen via penningmeester@vriendenurbanuskerknes.nl  

Kerstveiling

Vanwege het enorme succes van afgelopen jaar gaan ook dit jaar weer een veiling houden. Hiermee willen we natuurlijk zoveel mogelijk geld bij elkaar brengen voor de instandhouding van ons monument, maar ook willen we bijzondere momenten voor en tussen mensen creëren. 

Wij hopen dat er zoveel mogelijk originele kavels beschikbaar worden gesteld waarin mensen hun eigen talenten inzetten om een bijdrage hieraan te leveren.

Dit kun je doen via projecten@vriendenurbanuskerknes.nl

En natuurlijk hebben we ook enthousiaste bieders nodig. Dus ga lekker los!!!

Meer informatie vind je bij Activiteiten 

of via de knop hieronder:

Vernieuwde website

Onze website die al weer zo’n 10 jaar oud was, was nodig aan vernieuwing toe. Onder toezicht van Agnes Blokker hebben we zelf een site gebouwd die weer een tijdje meekan, waar we zelf eenvoudig wijzigingen kunnen aanbrengen en die op alle devices goed te lezen is. Onze emailadressen zijn ook veranderd. Deze zijn o.a. te vinden onder contact. Ga lekker een beetje rondneuzen! Wij wensen je veel plezier met lezen en kijken.

Kerkenvisie Amstelveen besproken in gemeenteraad

 

Het parochieteam van de Sint Urbanuskerk in Nes heeft meegewerkt aan de Kerkenvisie Amstelveen. Deze visie is van belang voor het behoud van het religieus en cultureel erfgoed. Voor een toelichting zie:https://www.youtube.com/watch?v=3Z9bmUFcuP8

Spaar mee voor het goede doel

 

Het is nog steeds mogelijk om te sparen bij Jos van den Berg- Albert Heijn in Uithoorn. Doe mee, want alle kleine beetjes helpen!!!

STEM OP ONS!! STEM OP ONS!! STEM OP ONS!!STEM OP ONS!! STEM OP ONS!! STEM OP ONS!!

 

De Rabobank investeert jaarlijks een deel van de winst in maatschappelijke bestedingsdoelen van verenigingen en stichtingen. Ook dit jaar doen wij als stichting Vrienden van de Urbanuskerk mee aan Rabo ClubSupport. Wij hopen op net zo’n ongelooflijk mooie bijdrage voor het huidige onderhoud aan het glas-in-lood van het priesterkoor als in 2020: 2.116,88 euro! Dat lukt echter alleen als leden van Rabobank Amstel en Vecht hun stem op ons doel uitbrengen. Iedere rekeninghouder van de Rabobank kan zonder kosten ook makkelijk lid worden.

Van 4 tot 25 oktober kunnen kan gestemd worden. Helpt u mee?

Zie voor meer informatie en om te stemmen de Rabobank-app of website (www.rabobank.nl/clubsupport)

Open Monumentendag 2021

Open Monumentendag op 12 september jl. was een groot succes. Speciaal voor deze gelegenheid was er een prachtige foto-expositie van Koen Boelrijk. De schitterende foto’s van onze eigen Urbanuskerk en Nes aan de Amstel konden rekenen op een grote belangstelling van de bezoekers. Velen kunnen nu hun interieur verfraaien met hun aankoop. We kunnen trots zijn met zo’n talent in ons dorp! Voor meer impressies kunt u terecht op de website van Koen Boelrijk: www.koenboelrijkphoto.com

Bezoekers konden daarnaast met behulp van QR-codes informatieve geluidsfragmenten over de bezienswaardigheden in de kerk beluisteren. Daar werd eveneens enthousiast veelvuldig gebruik van gemaakt.

Dankzij het mooie weer kon Saartjes terras bij de oude keuken in de pastorie wederom geopend worden. Saartje en haar brigade stonden. Klaar om de bezoekers gastvrij te ontvangen. De geserveerde cake met aardbeien en slagroom vonden gretig aftrek.

Bedankt alle vrijwilligers en bezoekers die deze dag tot een groot succes hebben gemaakt!

Voor een impressie van deze memorabele dag: zie Activiteiten