Kavel 28

Klaar voor Oud en Nieuw!

Om Olie-koecken te backen (1668)
Neemt tot 2 pont Tarwe-meel / 2 pondt lange Rosijnen / als die schoon gewassen zijn / laetse in lauw water wat staen zwellen : een kop van de beste Appelen / schilt die en snijtse in heel kleyne stucken / de klockhuysen wel uyt gedaen / een vierendeel of anderhalf gepelde Amandelen / een loodt Caneel / een vierendeel loots witte Gember / een weynigh Nagelen dit wel onder een gestoten : een half kommeken gesmolten Boter / een groote lepel gist / en niet wel een pintjen lauwe Soetemelck / want het moet heel dick beslagen zijn dat het beslagh noch tay om de Lepel blijft / en dan alle het andere daer in geroert en soo laten opgaen / neemt daer toe een mengelenvan de beste Raep-olie / doet daer in een korst broot een halve Appel / zetter op het vier en laet het uyt branden / keert het broot en Appel altemet om / tot het zwart en hart wort / gieter dan een schootien schoon water in / en laet het dan in de lucht kout worden / en daer naer weder op ’t vier geset / als ghy die wilt gebruycken. 
An en Maurice Fontijn bakken ze echter volgens een eigen zalig en vertrouwd recept. Ze bieden 3 maal 15 oliebollen aan voor de veiling. De drie hoogste bieders hebben prijs! We nemen 1 kavel mee naar de live veiling.

De oliebollen worden 31 december geleverd. Ze  kunnen binnen Nes thuisbezorgd worden of na 14.30 uur afgehaald worden op Amsteldijk Zuid 188. Bieders die van buiten Nes komen mogen de oliebollen na 14.30 komen afhalen op Amsteldiujk Zuid 188.

 

Je kunt nu online je bod uitbrengen. Tijdens de live veiling op 16 december 2023 wordt deze kavel afgeslagen.

9 gedachten over “Kavel 28

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *