Kavel 38

Het witte goud!

Els en Pieter nodigen je ook dit jaar weer uit om te bieden op een aspergemaaltijd bij hun thuis. Goede tradities moet je koesteren, toch? Maximaal 8 personen zullen zij ontvangen. Je bieding is per persoon. Als je met anderen samen wilt komen zul je per persoon een bod moeten doen. Waarom je hier op moet bieden? Lees maar hieronder:

Asperges zijn goed voor je hele lijf

Asperges bevatten heel veel vitaminen die goed zijn voor je hele lichaam. Zowel voor de binnen- als de buitenkant. Zo verzorgen ze je huid en haar, en je krijgt er ook een beter immuunsysteem van.

 

2. Asperges bevatten vooral vitamine E

Vitamine E is een antioxidant die vet weet op te lossen. Ook spelen deze vitaminen een rol bij de aanmaak van bloedcellen en houden ze spier- en andere weefsels in stand.

3. B-vitaminen vooral in de kop van de asperge

Het kopje van de asperge is rijk aan B-vitaminen. Deze vitaminen zijn belangrijk voor de energievoorziening van het lichaam.

 

4. Asperges bevatten veel mineralen

Asperges bevatten veel mineralen en de groente past binnen een zoutarm dieet. De asperge is ook rijk van smaak, waardoor het niet per se nodig is om er nog zout aan toe te voegen.

5. Asperges zijn goed voor de nieren

Asperges zijn vochtafdrijvend; daardoor zijn ze goed voor de nieren.

6. Asperges bevatten weinig calorieën

Asperges bevatten heel weinig calorieën, en zijn dus verantwoord. Per 100 gram bevatten ze 20 kcal en hooguit 0,2 gram vet. Het is meestal de traditionele bereidingswijze met roombotersaus, gekookte eieren en ham die maakt dat er een stuk meer calorieën en vet in jouw gerecht zitten.

 

7. Groene asperges bevatten de meeste vitaminen

De asperges verschillen onderling in de hoeveelheid vitaminen. De groene en paarse asperges groeien boven de grond en bevatten meer vitaminen dan de witte.

8. Verse asperges piepen

Wil je weten of je verse asperges te pakken hebt? Wrijf er dan twee langs elkaar; als ze een tjirpend of piepend geluid maken, zijn ze vers. Check ook even of het kopje en de onderkant stevig zijn. Als je in de onderkant knijpt, moet je deze niet in kunnen drukken.

9. Mannelijke asperges zijn populairder dan vrouwelijke

Er zijn mannelijke en vrouwelijke asperges! De mannelijke zorgen voor de meeste opbrengst. Dus er worden meestal voornamelijk mannelijke asperges gekweekt.

 

10. De langste asperge ooit is 3,11 meter lang

Met warm weer kunnen asperges wel zo’n 10 centimeter per dag groeien! De langste asperge die ooit gestoken is, is 3,11 meter lang.

 

Je kunt nu online je bod uitbrengen. Deze wordt afgeslagen op vrijdag 15 december om 20.00 uur

16 gedachten over “Kavel 38

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *