Kavel 51

Ankie Broekers-, Enzo, Loekie....zijn we allemaal niet een beetje een knol?

Anne-Marie Fontijn biedt vanuit haar oergezellige bedrijf Pluktuin Amstelveen weer een mooie kavel aan: een kist schitterende dahlia knollen. 

Dahlia’s zijn een lust voor het oog, maar ze vragen wel een correcte behandeling om een optimaal resultaat te krijgen. Wat is zo bijzonder aan de knol? Knollen slaan hun reservevoedsel op in de wortel of de stengel. Knollen zitten dus vol met vocht. Dit betekent dat zij veel vatbaarder zijn voor vorst dan bijvoorbeeld bloembollen.

Dahlia’s zijn zomerbloeiers, zij bloeien van de zomer tot de herfst. Dahlia’s planten doet u daarom in het voorjaar, wanneer de nachtvorst verdwenen is en er geen kans meer is op het bevriezen van de knol. Hoe eerder je begint met planten, hoe eerder  je wordt beloond met de kleurrijke bloemen van de dahlia. Beter te vroeg dan te laat, is ook hier een goede spreuk.

Dahlia’s gedijen goed in het zonlicht, daar hebben zij behoefte aan om zich op de allerbeste wijze te kunnen ontwikkelen. Een te natte bodem, daar is de Dahlia geen voorstander van. Zorg voor goede drainage van de bodem, zodat de knollen niet gaan rotten. Maak de grond los en meng eventueel met een speciale soort mest of bodemverbeteraar.

Plant de dahlia knollen een aantal centimeter diep in de grond, met de punt naar boven. Je hoeft slechts een paar centimeter afstand aan te houden tussen de knollen, dan krijg je een prachtig dicht veld. Bedek de knollen met een klein laagje aarde en geef ze onmiddellijk wat water. Blijf de grond regelmatig vochtig houden, ook nadat de dahlia’s tot bloei zijn gekomen

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is bieden!

Er wordt 2 keer een kist aangeboden. Eén gaat er mee naar de live-veiling

Je kunt nu online je bod uitbrengen. Tijdens de live veiling op 16 december 2023 wordt deze kavel afgeslagen.

9 gedachten over “Kavel 51

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *